Specialbyggda westernsadlar

Våra sadlar kommer från McCall Saddle Co i Vernal Utah, USA. Sadlarna tillverkas styckevis och på kundorder. Till varje sadel tillverkas en specifik bom, som också tillverkas för hand, lokalt i Vernal av Timberline Saddletree Inc. En custom bomtillverkare med ypperligt rykte i USA. Bommarna är naturligtvis av trä och råhudstäckta, handspikade och kontrollmätta minst 4 ggr.

 

Varje McCall tillverkas av erfarna sadelmakare efter de högst ställda kvalitetskrav. Sadlarna är naturligtvis fodrade med äkta fårskinn och har twistade stigläder. Alla mönster är handskurna/handslagna och sadelns färg erhålls genom upprepad oljning, ingen färg!

 

Vi visar här bara exempel på sadlar, eftersom det är kunden som avgör hur sadeln skall se ut. Priset bestäms av vad som önskas. Baspriset gäller komplett sadel inkl. stigbyglar, gjordar, standard bakvalv, standard horn, standard sits och läderconchos. Du kan välja mellan 7 olika standardbommar men kan även få en specialanpassad bom till mindre merkostnad.

 

Pga alla valmöjligheter rekommenderar vi ett besök hos oss inför varje köp/beställning av en McCall sadel. Vi försöker alltid hålla samma priser som i USA, men vårt pris inkluderar 25% moms, tull och frakt.